Fransa’da 1969 yılında Parisli iki gazeteci ve yemek eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanan Gault & Millau, Türkiye gastronomisinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. 4 Aralık 2023’te Gault & Millau Türkiye 2024 Rehberi, Çırağan Palace Kempinski’de görkemli bir törenle açıklandı.
Törende toque’ların (şapka) yanı sıra özel ödüller de sahiplerini buldu.
Gastronomi sektörüne kattığı değer için Tuğrul Şavkay’ın anıldığı törende; Şavkay’ın ödülünü Sözen Group CEO’su ve Gault & Millau Türkiye Temsilcisi Gökmen Sözen, eşi Esen Şavkay’a takdim etti.
Esen Şavkay – Sözen Group CEO’su ve Gault & Millau Türkiye Temsilcisi Gökmen Sözen
Onur ödüllerinin sahipleri:Beyti Restaurantları kurucusu Beyti Güler, Hünkâr Lokantası sahibi Feridun Ügümü, Kıyı BalıkRestaurant sahibi Yorgi Sabuncu, Hacı Abdullah Lokantası sahibi Abdullah Korun, Pasta şefi Niyazi Çapraz, Develi Restaurantları kurucusu Arif Develi, İş insanı ve işletmeci Metin Fadıllıoğlu, Şamdan’ın sahibi ve işletmecisi Celal Çapa, Ernest’s Bar Barmaster Fatih Akerdem oldu.
Gastronomi Yazarları Ödülleri:Mehmet Yaşin, Ahmet Örs
Sözen Group CEO’su ve Gault & Millau Türkiye Temsilcisi Gökmen Sözen – Gastronomi Yazarı Mehmet YaşinGastronomi Yazarı Ahmet Örs
Türk Osmanlı Araştırmacısı Şefi Ödülü: Vedat Başaran
Çırağan Palace Kempinski Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Neslihan Şen – Türk mutfağı araştırmacısı Vedat Başaran
En İyi Geleneksel Lokanta Ödülü: İmam Çağdaş
Pirge markasının sahibi Ömer Pirge – İmam Çağdaş’ın sahibi Burhan Çağdaş
En İyi Deniz Restoranı Ödülü: Horasan Balık
Komili Pazarlama & Ticari Pazarlama Lideri Dr. Pınar Nokay – Horasan Balık şefi Ahmet Horasan
En İyi Street Food Ödülü: Zula
Zula Kurucu Ortağı ve şefi Cihan Kıpçak – PepsiCo Satış Direktörü Alper Güleçoğlu
Yılın En İyi Şehir Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü: Uğur Talayhan – Swissôtel the Bosphorus, Istanbul
Papatya Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbakan – Swissôtel the Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan
Yılın En İyi Resort Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü: D-Maris Bay
Sözen Group CEO’su ve Gault & Millau Türkiye Temsilcisi Gökmen Sözen ve Doğuş Hospitality & Retail Pazarlama & Deneyim Genel Müdür Yardımcısı Binnaz Uludağ Yiş
Yılın En İyi Resort Oteli Şefi: Sami Kahrıman – Maxx Royal Belek Golf Resort
Chef Seasons CEO’su Burak Hucuptan – Maxx Royal Belek Golf Resort Executive Şefi Sami Kahrıman
En İyi Mixology Mekanı Ödülü: The Townhouse
Redbull On Premise Satış & Pazarlama Direktörü Oytunç Elbir – The Townhouse kurucusu Kerem Canatar
En İyi Bar Ödülü: Lucca
Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı – Lucca Group İçecek Müdürü Özhan Zengin
En İyi Hospitality Ödülleri: Argos in Cappadocia ve Çırağan Palace Kempinski
Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Öztiryaki – Argos in Cappadocia Genel Müdürü Deniz KarkınÇırağan Palace Kempinski Genel Müdürü Ralph Radtke
Yükselen Şef Ödülleri: İsokyo Executive Şefi Şafak Erten, Amavi Executive Şefi Ahmet Can Aras, Four Seasons Hotel Bosphorus Executive Sous Şefi Alper Kızılbayır, Nau şefi Anıl Karaduman, ROKA İstanbul Executive Şefi Suna Hakyemez ve Mürver Restaurant Executive Şefi Mevlüt Özkaya
Hellmans National Account Manager Ezgi Yeter tarafından verilen Yükselen Şef Ödülleri’nin sahipleri: İsokyo Executive Şefi Şafak Erten, Amavi Executive Şefi Ahmet Can Aras, Four Seasons Hotel Bosphorus Executive Sous Şefi Alper Kızılbayır, Nau şefi Anıl Karaduman, ROKA İstanbul Executive Şefi Suna Hakyemez ve Mürver Restaurant Executive Şefi Mevlüt Özkaya
En İyi Restoran Müdürü Ödülleri: Tuğra Restaurant Müdürü İsmail Kahveci, Paper Moon Restaurant Hikmet Genç ve Mikla Restaurant Kadir Özdil
En İyi Restoran Müdürü Ödülü: Mikla Restaurant Müdürü Kadir Özdil – PepsiCo Satış Direktörü Alper GüleçoğluEn İyi Restoran Müdürü Ödülü: Paper Moon Restaurant Müdürü Hikmet Genç – PepsiCo Satış Direktörü Alper GüleçoğluEn İyi Restoran Müdürü Ödülü: Tuğra Restaurant Müdürü İsmail Kahveci – PepsiCo Satış Direktörü Alper Güleçoğlu
En İyi Yemek Tasarımı Ödülü: Görkem Özkan
Jumbo Genel Müdürü Bahriye Bayraklı – AQUA Executive Şefi Görkem Özkan
En İyi Sürdürülebilirlik Ödülleri: Casa Lavanda Kurucusu & Executive Şefi Emre Şen, OD Urla Kurucusu & Executive Şefi Osman Sezener ve HİÇ Urla Executive Şefi Ekin Can Kün
HİÇ Urla Executive Şefi Ekin Can Kün – Casa Lavanda Kurucusu & Executive Şefi Emre Şen – OD Urla Kurucusu & Executive Şefi Osman Sezener – Nespresso B2B Grand Manager Başak İza Erbilek
Yılın Uluslararası Markası Ödülü: Hakkasan
Mehmet Deveci – Öztiryakiler Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Öztiryaki
Yılın En İyi Çikolata Mekanı Ödülü: Butterfly Chocolate
Butterfly Chocolate CEO’su Ebru İpekçi
Outside Catering Ödülü: Divan
Divan CEO’su Murat Tomruk, Divan Kurumla Şefi Giancarlo Gottardo ve Divan CMO’su Gönül Gültekin
Yılın En Genç Şefi Ödülü: Kemal Can Yurttaş / AILA Restaurant Executive Şefi
Pınar İş Geliştirme Uzmanı İrem Şenol Akay ve AILA Restaurant Şefi Kemal Can Yurttaş
En İyi Şarap Menüsü Ödülü: Şans Restaurant / Executive Şef Rudolf van Nunen
Şans Restaurant Executive Şefi Rudolf van Nunen
En İyi Pasta Şefi Ödülü: Ghislain Gaille / Vakko Patisserie Pasta Şefi
Vakko Patisserie Pasta Şefi Ghislain Gaille
En İyi Kadın Şef Ödülü: İnanç Çelengil / Aman da Bravo Executive Şefi
Aman da Bravo Executive Şefi İnanç Çelengil – Jumbo Genel Müdürü Bahriye Bayraklı
En İyi Sommelier Ödülü: Süleyman Şen / Sunset Grill & Bar Sommelieri
Pernod Ricard Türkiye Hukuk, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Zümrüt Yezdani Kedik ve Sunset Grill & Bar Sommelier’i Süleyman Şen
Yılın En İyi Restoranı Ödülü: Neolokal
Pınar Gıda Hizmetleri Bölge Müdürü ve İş Geliştirme Müdürü Başar Erdem ve Neolokal ekibi
Yılın En İyi Şefi: Fatih Tutak / TURK Fatih Tutak
TURK Fatih Tutak Executive Şefi Fatih Tutak – Nespresso B2B Brand Manager’ı Başak İza Erbilek