2024 En İyi Pasta Şefi Ödülü : Vakko Patisserie Pasta Şefi Ghislain Gaille’a!

Birçok ödülün verildiği Gault&Millau 2024 Türkiye Ödül Töreni’nde en prestijli ödüllerden biri olan En İyi Pasta Şefi Ödülü, Vakko Patisserie’nin yetenekli şefi Ghislain Gaille’ın adını taşıdı. Bu ödül, Gaille’in sadece Vakko Patisserie için değil, aynı zamanda gastronomi dünyasında genel olarak önemli bir yer edindiğini de doğruladı.

Ghislain Gaille, pastacılık dünyasına adını altın harflerle yazdıran bir isim. Lezzet, estetik ve tatları ortaya çıkaran tarifleriyle tanınıyor. Vakko Patisserie’nin müdavimleri, her biri bir sanat eseri gibi olan tatlılarıyla Şef Gaille’in özgün dokunuşlarını her tadımda  hissediyor.

Bu ödül, Gaille’in sadece mükemmel tatlar yaratmakla kalmayıp aynı zamanda sektöre ilham veren bir figür olduğunu da vurguluyor. Onun yaratıcılığı ve tutkusu, pastacılık dünyasında yeni trendlerin doğmasına öncülük ediyor ve genç şeflere ilham veriyor.

15 yaşında pastacılık kariyerine adımını atan Şef Gaille, uluslararası ödüllü pasta şeflerinin yanında çalıştı. Singapur’dan Yunanistan’a birçok ülkede lüks segmentteki otellerde deneyim edindi. 2006’da Türkiye’ye gelen şef, 2016 yılında Vakko bünyesinde çalışmaya başladı.

Reçetelerinde bitter çikolata ve baharatları kullanmayı seven Ghislain Gaille, lezzeti ortaya çıkaran unsurlar olduğunu vurguluyor. Yeni reçetelerde genelde maksimum 3 tat ve kıvamı göz önünde bulunduruyor. Şef Gaille bu başarılı yöntemleriyle, Fransız pastacılığını butikleşmiş Vakko Patisserie’de sürdürüyor.

Şef Gaille’in, Vakko Patisserie’nin menüsüne kattığı yeni lezzetler ve yaratıcı dokunuşlarla, pastacılık tutkunlarını gelecekte de daha fazla çikolata yaratımı ile heyecanlandırmaya devam etmesi bekleniyor. Onun gibi tutkulu ve yetenekli şefler, gastronomi dünyasına ilham vererek ve lezzet sınırlarını genişleterek sektöre değer katmaya devam ediyor. Ghislain Gaille’ın müthiş tatlılarını denemek üzere Vakko Patisserie’ye uğramanızı tavsiye ederiz.

   

Leave A Reply

Navigate